WordPress Theme

HD-Hevoshuolto


HD-Hevoshuolto: hevosesi hyvinvoinnin parhaaksi

HD– Hevoshuolto tarjoaa ammattitaitoiset kengitykset sekä hevoshierontaa ja laserointia tehokkaalla Theralux-laserilla.

Kengitys

Kengitykset ja hieronnat suorittaa hevoshierojan ammattitutkinnon ja kengittäjän ammattitutkinnon suorittanut Aki Harmanen. Aki huomioi hevoset yksilöinä ja suunnittelee hevosen hoidon kunkin hevosen mukaan. Akilla on itsellään ajohevosia, mutta hän hoitaa myös tallin kaikki ratsut. Tallin omien hevosten lisäksi Aki kiertää kengittämässä ja hieromassa myös muualla.

Hyvä vuolu ja kengitys ovat yksi tärkeimmistä hevosen hyvinvoinnin tekijöistä. Kenkä suojaa kaviota ja säilyttää kavion muodot ja hokkikenkä estää talvella hevosen liukastumista jäisellä pohjalla. Hyvä vuolu mahdollistaa oikeat jalka-asennot sekä liikeradat. Kengityksellä voidaan auttaa hevosta mm. kavio- ja jalkavaivoissa sekä korjata virheasentoja. Vuolu ja kengitys tulisi tehdä riittävän tiheästi kunkin hevosen yksilöllisen tarpeen mukaan.


Hevoshieronta

Hieronnan tärkein tehtävä on parantaa hevosen hyvinvointia, auttaa pitämään lihaksisto kunnossa, liikkeet helppoina ja joustavina ja mieli virkeänä. Hieronnan vaikutuksesta liikeradat paranevat ja epäsymmertia ja virheasennot korjaantuvat. Turvotukset vähenevät ja stressi ja kiputuntemukset korjaantuvat. Hieronta ennaltaehkäisee vammoja, mutta nopeuttaa myös toipumista. Vuodenaikojen, olosuhteiden, valmennuksen, kilpailujen ym. muutokset stressaavat hevosta ja sen elimistöä. Hieronta auttaa ylläpitämään terveyttä ja hyvinvointia. Tavoitteena terve, suorituskykyinen ja hyvinvoiva hevonen!


Theralux-laser

Laser on yksinkertainen hoitomuoto joka on todettu tehokkaaksi jänne- ja lihasvammoihin, selkävaivoihin, krooniseen kipuun, turvotukseen ja infektioihin. Laser on myös tehokas triggerpisteelle ja alueille joihin ei hieronnalla pystytä vaikuttamaan. Laserhoito on kivuton, turvallinen hoitomenetelmä.


Koneurakointi

Tarjoamme myös urakointia. Yhdistelmäkaivurilla urakoidaan pienimuotoisia kaivuutöitä. Traktorilla talvisin lumityöt, kesällä maanajot ja paalaus/heinätyöt.